Törnqvist Band
Hem Bandet Bildgalleri Reportoar Kontakt
Ove Gunnar Micke Tord

Micke Ohlsson, bas och sång

 

Micke är bandets stadiga basist och den som oftast arrangerar låtarna tillsammans med Gunnar, Ove och Johnny...

 

Micke är mycket musikalisk och har en otrolig bredd som basist. Han behärskar de flesta musikstilar och spelar med ett drivande sväng som får dig att ha svårt att sitta still ;-)

 

Micke har en lång och bred bakgrund som musiker och basist och spelat med många olika band under åren. Bor i Ljusdal.

 

 

Frågor till Micke:

 

1) Vilket år började du spela och stå på scen offentligt?

 

Svar: 1980 började jag spela ute på restauranger och festvåningar. På den tiden hette det inte coverband, men vi spelade covers från 60, 70 och 80 talet på bland annat Öjeberget i Järvsö, ibland fram till 04 på morgonen.

 

Tillsammans med de återkommande spelningarna huserade vi på restauranger, fester, konserter, musikteatrar och överallt där det önskades underhållning.


Jag har haft förmånen att få spela med många fina musiker genom åren och det har gett mig som musikant och människa en jättekick och näring i mitt liv.

 

2) Vilken musiker/artist har inspirerat dig mest?

 

Svar: De musiker som har inspirerat mig mest är lokala musiker som Peter Widéen, PO-Andersson, Pekis Jonsson, Lasse Sundberg, Tord Nyman, Jocke Blomgren och på senare år Gunnar Markgren bara för att nämna några.

 

På artistsidan är det samma sak och där beundrar jag exempelvis Jörgen Åberg som har en silverstrupe och Ove Törnqvist som kan gjuta liv i en sångtext som få och engagera en publik på ett makalöst sätt, kort sagt en kille som verkligen bjuder på sig som en verklig artist.

 

3) Vilken musik lyssnar du helst på?

 

Svar: Jag är allätare vad gäller musik, och det som faller mig i smaken är välarrangerad musik, det kan vara allt från en gitarr och sång till mer avancerade arr, men sång och sångstämmor tillsammans med bra musik är det som fångar min uppmärksamhet.

 

4) Vilka instrument spelar du på?

 

Svar: Elbas, piano och gitarr.

 

5) Vad är det som gör Tqb till ett bra party/coverband?

 

Svar: Bredden i reportoaren , i TQB kan låtarna vara rena, raka och tuffa, likväl som finstämda.

Signum för bandet är möjligheten att anpassa reportoaren efter publiken och att det är "skapande" musik i varje ögonblick. Tryggheten i bandet gör att vi kan arra en låt i samma ögonblick som vi "samspelar".

 

 

Copyright 2008 Törnqvist Band